ROMÂNIA    
JUDEŢUL TULCEA
PRIMARIA COMUNEI MAHMUDIA
 
Str.geolog Vasile Bacalu Nr.19 Cod.postal827130; tel: 0240/545543; fax: 0240/545390; e-mail: primaria@mahmudia.ro       

harta site: Turism >>> Zone şi trasee turistice

  Pensiuni, locuri de cazare Zone şi trasee turistice  

 

Turism şi agroturism în comuna Mahmudia       

   Deşi suferă mult de pe urma reculului înregistrat de industria siderurgică, satul are şanse să se dezvolte în continuare, profitând de potenţialul turistic ridicat sau de dezvoltarea unor activităţi complementare acestuia. Potenţialul turistic al comunei Mahmudia decurge din amplasarea localităţii pe malul stâng al braţului Sf. Gheorghe. Turismul are rădăcini destul de vechi, datorită poziţiei favorabile, pe malul braţului sudic al deltei. Vechiul hotel Plaur (150 locuri) a fost refăcut şi introdus în circuitul turistic, sub un alt nume (Monjardin), între timp apărând şi alte câteva pensiuni şi hoteluri cu grad ridicat de clasificare. Alte obiective de interes turistic: 

   Cazematele, datand din perioada celui de al doilea război mondial; Observatorul de păsări situat în proximitatea ruinelor cetăţii Salsovia. Cetatea Salsovia. Vestigiile fortificaţiei romane Salsovia sunt amplasate pe un promontoriu, la baza căruia se afla braţul Sf. Gheorghe. Cetatea a funcţionat drept castru militar încă din prima jumătate a sec. III şi ulterior, ca anexă la Legiunile militare romane. La sud de cetate, pe un platou întins, în epoca romană se afla o aşezare civilă aparată din trei părţi de văi naturale, cu maluri abrupte. Castrul a fost, foarte probabil, distrus în vremea lui Valens. Locuirea este reluată în epoca feudală, în apropierea cetăţii dezvoltându-se o aşezare rurală, mărturie fiind monedele bătute în sec. XI. Zidurile cetatii antice, groase de 2 m, au fost afectate atât de factorii naturali de eroziune, cât şi de efectele celui de-al doilea război mondial. 

   Casa Pescarului, intrarea liberă. Reprezintă un mini-muzeu initiat de comunitatea locala care oferă vizitatorilor secvenţe din viaţa comunităţilor de pescari din Delta Dunării. Va prezenta obiecte funcţionale din gospodărie, diverse produse de manufactură practică meşteşugărească, scene din viaţa domestică a familiilor tradiţionale de pescari.  Pe durata sezonului estival, Casa Pescarului va putea găzdui expoziţii temporare tematice, intenţia comunităţii fiind de a realiza diverse parteneriate cu pensiuni locale ce vor oferi turiştilor preparate tradiţionale locale. La Casa pescarului se va putea servi un peşte prăjit, un borş de peşte gătit de localnici, iar amatorii vor avea ocazia să înveţe să gătească pe loc, chiar ei, o ciorba de peşte ca în Delta Dunării. Mahmudia a dat ţării o serie de personalităţi, precum redactorul literar şi prozatorul Pavel Perfil, inginerul prozator Octav Eniceicu, profesorul teolog Calciu Dumitreasa, contraamiralul Iacob Bălan, culegătorul de folclor şi monografistul Aurel Munteanu, geologul şi cercetătorul V. Bacalu şi Corneliu Oniscu, doctor inginer în chimia industrială, autor de manuale.


ponton la Dunare - poartă de intrare în Mahmudia


p1-  admin, 08-02-2012   

 

Hotarari privind turismul local       
p2-  admin, 07-12-2014   

 

 
 
 
 
  •  Primar   •  Strategii   •  Organizare   •  Hotarari   •  Anunturi   •  Formulare   •  Stare Civila   •  Servicii   •  Informatii Financiare   •  Contact   •  Pagina de Start  •  
© 2012 Primaria Mahmudia - Toate drepturile rezervate