Viaţa spirituală este concentrată în jurul celor 5 lăcaşuri de cult specifice diferitelor grupuri etnice: 3 biserici lipoveneşti de rit vechi (una a lipovenilor nemoliţi care „beau doar din paharul lor”, foarte riguroşi în păstrarea normelor religioase, o biserică cu hramul Sf. Nicolae de vară – 22 mai şi alta cu hramul Sf. Gheorghe – 6 mai).
În localitate există un căminul cultural care serveşte şi ca cinematograf, având la rândul său bibliotecă (alături de şcoală).
Sarbatori: Satul păstrează o serie de obiceiuri tradiţionale legate de naştere, căsătorie, moarte, de sărbătorile calendarului ortodox sau anumite sărbători cu caracter agrar. Cele mai spectaculoase sunt obiceiurile sărbătorilor de iarnă - care încep din ajunul Crăciunului (24 decembrie) şi se termină de Bobotează (6 ianuarie) : colindatul, pluguşorul, semănatul, sorcova, capra, ursul, etc. Alte sarbatori;
- 6 mai Hramul Bisericii de rit Vechi – Sf. Gheorghe
- 9 mai Sarbatoarea satului si Hramul Bisericii Sf. Nicolae de vara
- 22 mai Hramul Bisericii rit stravechi Sf. Nicolae de vara
De asemenea, Festivalul de teatru pentru amatori “Salsovia” de la Mahmudia este singurul festival de teatru organizat în mediul rural din România, iar în comună performează Ansamblul Folcloric „Katiuşa” al Comunității Rușilor Lipoveni. În prima jumătate a lunii august se desfăşoară anual „Ziua Minerului”.
|

Conservarea biodiversităţii prin cultivarea ecoturismului și a tradiţiilor locale ca alternative pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale de pescari din Delta Dunării
|